Hieronder staan de meest recente tips voor de Keuken.
Alle tips in een bepaalde categorie zien? Klik dan op het betreffende categorie in het menu. Of gebruik de Zoek-optie.

Oud brood hoef je niet weg te gooien: maak er lekkere croutons van! Verwarm de oven voor op 180-190 graden. Maak croutons van oud broodDoe in een schaal een flinke scheut olijfolie; pers hier een knoflookteentje in uit en voeg eventueel nog wat andere kruiden toe. Doe het brood in de schaal met olie en meng alles goed door elkaar. Leg de broodstukjes op een bakblik en bak gedurende ongeveer 20 minuten, tot de croutons goudbruin zijn. Als je haast hebt, kun je de croutons ook in een koekenpan bakken: blijf er wel bij om te voorkomen dat ze aanbakken.

 

Als je snel zachte boter nodig hebt, schaaf dan wat plakjes af met een kaasschaaf of rasp de boter met een grove rasp: Zachte boterde plakjes zullen sneller opwarmen dan een blok boter. Je kunt de boter nu meteen gebruiken.

 

Als je bleekselderij hebt liggen die een beetje slap is geworden, Bleekselderij weer knapperig makenleg hem dan een tijdje in koud water met een beetje suiker. De selderij zal dan weer lekker knapperig worden.

Als je een vaatwasmachine hebt, kun je de afwasborstel regelmatig mee afwassen. Aafwasborstel schoonmakenDoe hem, net als het zeefje van de afvoer, een keer in de week in de vaatwasser en was hem zo schoon.