Hieronder staan de meest recente tips voor de Keuken.
Alle tips in een bepaalde categorie zien? Klik dan op het betreffende categorie in het menu. Of gebruik de Zoek-optie.

Als je houdt van jus over aardappelen, maar je eet er niet elke dag vlees bij, Jus in voorrad houdenmaak dan op de dagen dat je wel vlees eet genoeg jus voor meerdere keren en vries deze in kleine hoeveelheden in.

 

Als je groente snijdt voor de maaltijd, hou je altijd wel wat stukjes over: Groenteresten gebruikengroene stukken prei, puntjes van wortelen of boontjes, enz. Snij deze stukjes klein, doe ze in een pan met kokend water en wat kruiden (peper, zout, laurier, tijm) en maak er een lekkere bouillon van. Als je niet veel restjes hebt, bewaar ze dan in de vriezer tot je genoeg hebt om er een goede pan bouillon van te maken.

 

In het fruitseizoen heb je nog wel eens de neiging om teveel fruit te kopen. Overgebleven fruit gebruikenAls je dit niet op krijgt, is het zonde om het te laten verrotten. Daarom, was het fruit en doe het in de vriezer. Als je later zin hebt in een smoothie of yoghurt met fruit, haal het dan uit de vriezer, laat het even ontdooien en doe het bijvoorbeeld in de blender.

 

Soms heb je geen tijd om lang in de keuken te staan om een creatieve maaltijd te maken. Kruiden gebruikenGebruik dan eens kruiden als rode peper, gember of tijm om een 'standaard'gerecht op te peppen.