Hieronder staan de meest recente tips voor de Keuken.
Alle tips in een bepaalde categorie zien? Klik dan op het betreffende categorie in het menu. Of gebruik de Zoek-optie.

Aangebroken potjes of flesjes met kruiderij Kruiderij bewaren(mosterd, ketchup, sauzen, etc) kun je het beste in de koelkast bewaren, en niet in de kast: hier loop je namelijk het risico op oxydatie.

Wat doe je met de rest van een appel, Aangesneden fruit bewarenpeer of perzik, als je deze niet in een keer helemaal opeet? Besprenkel met de sap van een halve citroen: zo kun je het fruit nog een paar dagen bewaren.

Als groentes zoals wortelen, Groente weer knapperig makenselderij en paprika na een tijdje in de koelkast te hebben gelegen wat zacht zijn geworden, snij ze dan in stukjes, was ze, en leg ze in een bak met water in de koelkast. De volgende dag zullen ze weer knapperig zijn.

Om het uitdrogen van stokbrood te voorkomen, Stokbrood vers houdenkun je deze bewaren in een trommel met een halve appel. Op dezelfde manier kun je ook koekjes vers houden.